Lissabon

Lissabon

geweldig op vakantie naar Lissabon

Bezienswaardigheden Lissabon

Je maakt geen verkeerde keuze als je doet besluiten op vakantie te gaan naar Lissabon. Integendeel, want Lissabon. De Portugese hoofdstad werd in 1988 getroffen door een grote brand in het centrum van de stad, waardoor oude en nieuwe architectuur elkaar schitterend afwisselen. In Lissabon is hoe dan ook genoeg te zien om er naar toe te gaan op vakantie.

1. Castelo de Sao Jorge
Typerend voor Lissabon is de het kasteel Castelo de Sao Jorge. Het fraaie kasteel torent boven Lissabon uit en is een populaire trekpleister. In 1755 werd Lissabon getroffen door een aardbeving en ook het Castele de Sao Jorge werd beschadigd. Delen van het kasteel werden echter gerestaureerd. Als je bovenop de kasteelmuren staat, is het uitzicht over Lissabon indrukwekkend mooi.

2. Alfama
Alfama is de oudste wijk van Lissabon en bleef gespaard tijdens de aardbeving in 1755. De culturele, authentieke en ouderwetse straatjes geven je een kijkje in het straatbeeld van Lissabon van vroeger. In de nauwe straatjes zijn enkele traditionele bars te vinden voor een gezellige avond. In de wijk Alfama is verveling geen seconde aan de orde, omdat de wijk boeit en aanspreekt.

3. Musea
Ook kenmerkend voor Lissabon zijn de vele mooie musea. De drie grootste musea zijn Museu Nacional do Azulejo, Musea Nacional de Arte Antiga en Fundacao Calouste Gulbenkian. In het eerstgenoemde museum is aandacht voor historie en geglazuurde tegelpanen. Het tweede museum is een prachtig paleis uit de zeventiende eeuw met daarin een fraaie collectie kunstschilderijen. Het laatstgenoemde museum, Fundacao Calouste Gulbenkian, is voorzien van een door oliemagnaat Calouste Gulbenkian samengestelde collectie kunst uit Egypte, het Oude Griekenland, het Romeinse Rijk en Azië.

4. Parque das Nacoes
Parque das Nacoes is een park dat een overblijfsel is van de Wereldtentoonstelling in 1998 in Lissabon. De voornaamste redenen om naar dit park te gaan zijn het Oceanarium en het Kennispaviljoen. Het Oceanarium is het grootste aquarium van Europa en bij het Kennispaviljoen kunnen kinderen natuurwetenschappelijke proefjes doen.

5. Overig
Andere leuke en mooie bezienswaardigheden in Lissabon zijn Torre de Bélem, Mosteiro dos Jerónimos, Ponte 25 de Abril en Padrao dos Descrobrimentos. Het zijn respectievelijk een historisch bouwwerk, een voorbeeld van de sierlijke Manuelstijl, een stalen hangbrug over de Taag en een monument. Als je tijd over hebt, is het bezoeken van één of meerdere van deze bezienswaardigheden een goede bezigheid.

Lissabon is met Castelo de Sao Jorge, Alfama, vele musea, Parque das Nacoes en nog veel andere bezienswaardigheden een culturele, levendige en veelzijdige stad. Jong en oud kunnen zich in de Portugese hoofdstad prima vermaken, omdat er veel verschillende bezienswaardigheden zijn.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2024 Lissabon.be alle rechten voorbehouden