Lissabon

Lissabon

geweldig op vakantie naar Lissabon

Weer in Lissabon

Ook het weer is een reden om op vakantie te gaan naar Lissabon. In Portugal heerst een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers in Portugal droog zijn en de winters koel. Lissabon, hoofdstad van Portugal, is door de combinatie van cultuur, bezienswaardigheden en het weer n van de populairste vakantieplekken van Europa.

Het weer in Portugal is een belangrijke factor waarom zoveel toeristen naar Lissabon trekken voor een relaxte vakantie. In de zomer lopen de temperaturen snel op en is het een kunst om een leeg terras te vinden, want die zijn er dan niet. De temperaturen in Lissabon kunnen zelfs oplopen tot ruim 40 graden. Gemiddeld gezien zijn de temperaturen in Lissabon in de zomer zon 30 35 graden.

De koele winter daarentegen is een ander verhaal. Als je in de winter weg wilt uit het koude Nederland, dan is Lissabon je redder in nood. s Winters zijn in de Portugese stad de gemiddelde temperaturen zon 15 graden. Qua neerslag is Portugal een varirend land. In de bergen valt jaarlijks zon 2540 mm regen, terwijl in het oosten maar 450 mm regen per jaar valt.

Met een mediterraan klimaat zijn de s zomers in Lissabon met temperaturen rondom de 30 40 graden heet te noemen. De winters zijn koel met gemiddelde temperaturen van ongeveer 15 graden.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2022 Lissabon.be alle rechten voorbehouden