Lissabon

Lissabon

geweldig op vakantie naar Lissabon

Vliegtickets Lissabon

vliegticket Lissabon Lissabon telt één vliegveld, genaamd Portela. Deze luchthaven ligt letterlijk middenin Lissabon. De meeste Nederlandse vakantiegangers kiezen ervoor om per vliegtuig naar de Portugese hoofdstad af te reizen, want het is zonder meer de handigste manier om in Lissabon te komen. De voordelen om per vliegtuig naar de hoofdstad van Portugal af te reizen wegen niet op tegen de redenen om met de auto te gaan.

Portela is het belangrijkste internationale vliegveld van Portugal. In 1942 begon de luchthaven met vier startbanen van één kilometer lengte per stuk. Tegenwoordig is Portela met twee extra grote starbanen, allebei geschikt voor de Boeing 747, één van de grootste luchthavens van Zuid-Europa. Dat Portela grootschalig is, merk je aan bijna alles. De voorzieningen zijn er namelijk naar.

Het speciale aan Portela is dat het vliegveld als één van de weinige in Europa middenin de stad ligt. Er zijn plannen om een nieuw vliegveld in Lissabon te bouwen, maar tot die tijd hebben toeristen het geluk dat ze bij het uitstappen binnen enkele minuten in het centrum zijn. In 2006 waren op het vliegveld Portela maar liefst 12 miljoen passagiers die vertrokken en aankwamen.

Portela is dus een populair vliegveld. Raar is dat niet. Vrijwel alle grote vliegtuigmaatschappijen bieden tickets aan die leiden naar Lissabon. Het is dan ook verleidelijk om per vliegtuig naar de hoofdstad van Lissabon af te reizen, in plaats van met de auto. Als je voordelig uit wilt zijn, doe je er verstandig aan je tickets van te voren te reserveren. Hét voordeel van vliegen is dat je rustig achterover reist en niet al uitgeput in Lissabon aankomt.

Naar Lissabon afreizen per vliegtuig is de meest logische mogelijkheid. Het vliegveld van Lissabon, Portela, ligt midden in de Portugese stad. Bij aankomst is het dus slechts een kleine moeite om het centrum te bereiken. De grootste vliegtuigmaatschappijen maken gebruik van het vliegveld en de tickets zijn betaalbaar en zelfs goedkoop als je ze van te voren reserveert.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2024 Lissabon.be alle rechten voorbehouden