Lissabon

Lissabon

geweldig op vakantie naar Lissabon

Winkelen in Lissabon

Lissabon is één van de meest veelzijdige steden in Europa wat betreft de mogelijkheden om er te winkelen. In Baixa, de benedenstad, zijn goedkope en authentieke winkelstraten te vinden, terwijl in de Portugese stad ook drie grote shoppingcenters heeft. Ook chique winkelstraten zoals die in de Chiado wijk zijn van de partij. In Lissabon voelen shopliefhebbers al snel helemaal thuis.

Houd je graag rekening met je portemonnee, dan is het wellicht eerst handig om naar de Baxia te gaan. De benedenstad was jarenlang het commerciële centrum van Lissabon, maar door de komst van grote shoppingcenters, is dit verleden tijd. De winkelstraten die overblijven zijn echter voorzien van leuke, authentieke en goedkope winkeltjes, zodat je geen vermogen kwijt bent aan kleding en schoenen maar wel een leuke middag kan hebben. De bekendste straat in Baixa is de Avenida da Liberdade.

Lissabon heeft aan de rand van de stad drie grote shoppingcenters. Van Colombo, Vasco da Gama en Amoreiras is Van Colombo de grootste. Het winkelcentrum ligt naast het voetbalstadion van Benfica en heeft vier verdieping met in totaal zo’n 440 winkels en 70 restaurants. Grote internationale winkelketens van de Zara en H&M ontbreken niet. Kleding inslaan in één van de grote shoppingcenters is leuk en tevens betaalbaar.

Ga je liever voor wat meer luxe, dan is het logisch dat de wijk Chiado op je verlanglijstje staat. Deze wijk heeft chique winkelstraten met luxe kledingshops. Merkkleding en luxeproducten zijn eerder regel dan uitzondering. Let er wel op dat je genoeg geld mee neemt als je de wijk Chiado wil verkennen en kleding wil kopen.

Winkelen is Lissabon is leuk, enerverend en goedkoop, zo kan niet anders. De Portugese hoofdstad heeft met oude winkelstraten, drie grote shoppingcenters en een chique kledingwijk de ideale mix. Lissabon is een veelzijdige stad en zeker ook op het gebied van winkelen.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2024 Lissabon.be alle rechten voorbehouden